Alimentatie betalen

U betaalt maandelijk een vast bedrag aan alimentatie. Wijzigen uw persoonlijke omstandigheden of die van uw ex-partner? Ziet uw financiële situatie er nu anders uit? Let op: dit beïnvloedt wellicht de hoogte van de te betalen alimentatie. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wanneer u een verzoek tot wijziging wilt indienen, heeft u hiervoor een juridisch adviseur nodig. Wij helpen u graag verder.

Let op: per 1 januari 2015 is de buitengewone lastenaftrek vervallen. Dit houdt in dat de ouder die alimentatie betaalt deze kosten niet meer van de inkomstenbelasting kan aftrekken. Dit kan ervoor zorgen dat een herziening van de alimentatie nodig is. Bel ons voor meer informatie op: 0900 4455600 (40 cent per minuut).
LET OP:
Voorbeeld Alimentatie en meer gaan verdienen

Rob is gescheiden en betaalt maandelijks 400,00 kinderalimentatie aan Inge. Destijds is de behoefte van de kinderen, aan de hand van het netto gezinsinkomen en levensstandaard tijdens het huwelijk, bepaald op €550,00 per maand. De rechter bepaalde dat Rob hiervoor niet draagkrachtig genoeg was.

Sinds enkele maanden heeft Rob een andere baan. Hij is meer gaan verdienen en kan hierdoor ook meer alimentatie betalen. Inge is van mening dat het verhoogde inkomen positieve gevolgen heeft voor de draagkracht van Rob. Zij verzoekt de rechter de alimentatie opnieuw vast te stellen. Na beoordeling van de situatie geeft de rechter Inge gelijk. De maandelijkse te betalen kinderalimentatie bedraagt nu 550,00.

Voorbeeld Alimentatie en meer omgang

Paul en Claudia zijn uit elkaar. Zij hebben samen twee kinderen van 9 en 12 jaar oud. De kinderen wonen bij Claudia en gaan om het weekend naar hun vader. In goed overleg zijn zij tot een kinderalimentatie gekomen van 450 euro per maand.

De kinderen hebben nu duidelijk aangegeven hun vader wat vaker te willen zien. Samen hebben zij de omgangsregeling aangepast. In plaats van om het weekend, zijn de kinderen nu ook doordeweeks een dag bij Paul. Hiermee heeft Paul één dag per week de kosten van de kinderen erbij en kan hij minder alimentatie gaan betalen. Samen komen zij overeen dat Paul voortaan 300 euro gaat betalen.


Twijfelt u aan de redelijkheid van uw huidige alimentatie verplichtingen? Zijn uw persoonlijke omstandigheden onlangs gewijzigd? Twijfel niet langer en laat uw draagkracht door onafhankelijke derden bepalen. Bijkomend voordeel is, dat u hierdoor inzicht krijgt in uw juridische mogelijkheden.

Nuttige informatie? Vertel het verder!

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter