Kinderalimentatie berekenen

Ga naar de Echtscheiding-Wijzer.nl voor meer informatie over scheiden en alles wat daar bij komt kijken.
TIP:

Kinderalimentatie berekenen is niet gemakkelijk. Er wordt met veel factoren rekening gehouden, waardoor het lastig is zelf een berekening te maken. Om dit op te lossen hebben wij een bereken module gemaakt. Deze geeft een goede indicatie van het uiteindelijke bedrag. Bereken hier hoeveel alimentatie er ongeveer moet worden betaald. Deze berekening is conform de Tremanormen. En houdt rekening met de eventueel te ontvangen zorgkorting en de draagkracht van beide ouders. Ook het kindgebonden budget is meegenomen. De uitkomst geeft in veel gevallen een goed idee van het bedrag. Dit geeft jullie de kans om samen tot afspraken te komen.

Kinderalimentatie berekenen is maatwerk

Het kan zijn dat de berekende alimentatie toch te hoog uitvalt; bijvoorbeeld als er schulden of hoge hypotheeklasten zijn. Ook nieuwe partners en kinderen in een nieuwe gezinssituatie kunnen niet worden opgenomen in de berekening. Is één van jullie zzp’er dan kan het ook lastig zijn om een inkomen aan te geven. Maatwerk blijft is veel gevallen mogelijk en nodig! Laat je altijd goed adviseren wat in jouw situatie het verstandigste is.

Let op: Sinds 2015 speelt het kindgebonden budget in rol in de alimentatieberekening. Deze berekeningsmodule is daarop aangepast. In veel gevallen valt de alimentatie hierdoor lager uit en is er een goede reden voor een verlaging van de alimentatie. Wil je hier meer over weten? Onze juridische medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar op 088-6002803 (gebruikelijke belkosten).

Jouw persoonlijke situatie kan leiden tot andere resultaten! Deze berekening geldt voor kinderen tot 21 jaar.
LET OP:

Lukt het niet om samen afspraken te maken over de kinderalimentatie? Wij helpen jou graag verder!

Help mij

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter