In sommige situaties is het inschakelen van een advocaat helaas niet te vermijden. Is er geen overleg meer mogelijk met de ex? Wil je een verlaging of nihilstelling of juist een verhoging van de alimentatie? Komt de ex zijn/haar afspraken niet na? Dit zijn allemaal situaties waar een alimentatie advocaat bij kan helpen.

Heb je een advocaat nodig? Onze medewerkers kunnen je vrijblijvend in contact brengen met een goede advocaat bij jou in de buurt. Door een jarenlange samenwerking met de advocaten in ons netwerk weten wij precies welke advocaat het beste bij jouw situatie past. Wij laten de advocaat even met je bellen, zodat zij met jouw door kunnen spreken wat zij voor je zouden kunnen doen.

Wanneer alimentatie advocaat nodig?

Wil de ex niet meewerken aan het berekenen van de alimentatie of houdt hij/zij zich niet aan de afspraken die jullie hebben gemaakt? Dan heb je een advocaat nodig. Een advocaat zal jouw belangen behartigen. Hij/zij zorgt ervoor dat de juiste stukken boven water komen, maakt een goede alimentatieberekening of zorgt ervoor dat de achterstallige alimentatie alsnog wordt betaald.

Ook als je de afgesproken alimentatie niet meer kunt betalen is het slim een advocaat in te schakelen. In veel gevallen is er een verlaging van de alimentatie of zelfs een nihilstelling mogelijk. Heeft jouw ex zelf een advocaat ingeschakeld om de alimentatie te verlagen of te verhogen, dan is het ook altijd verstandig om zelf ook iemand in te schakelen.

Alimentatie advocaat inschakelen

Wil je bekijken of het voor jou zinvol is om een advocaat in te schakelen? De medewerkers van onze juridische helpdesk geven je advies en brengen je graag in contact met een ervaren advocaat uit jouw regio. Bel ons op 088-6002803 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.