Onze alimentatiespecialist doet een alimentatiecheck: een zogenaamde second opinion van de bestaande berekening. Zo weet je snel of de uitgerekende alimentatie klopt of dat er toch geen eerlijke berekening gemaakt is. Een second opinion kost €80 euro. Wil je een second opinion aanvragen? Vul het contactformulier in of bel ons zelf op 088-6002803 (gebruikelijke belkosten)

Wanneer een second opinion van de alimentatie?

Een second opinion is verstandig om aan te vragen wanneer:

  • Je twijfelt of jouw alimentatiebedrag nog wel klopt?
  • Je twijfelt of het slim is om een complete herberekening te laten maken.
  • Je twijfelt aan de berekening van jullie mediator of de advocaat van jouw ex.

Is een van bovenstaande situaties het geval, dan is het verstandig een check aan te vragen bij onze alimentatiespecialist. Anders blijf je twijfels houden en dat is niet prettig! 

Second opinion alimentatieberekening

Wil je een second opinion voor slechts €80 euro? Vraag deze direct aan door het contactformulier in te vullen of ons te bellen op 088-6002803 (gebruikelijke belkosten). Onze juridische medewerkers bespreken jouw situatie, informeren of een second opinion mogelijk is en brengen je in contact met onze alimentatiespecialist.

Onze alimentatiespecialist vraagt bij jou de benodigde stukken op om de alimentatiecheck uit te voeren. Als uit de second opinion blijkt dat de berekening niet klopt kunnen we een nieuwe alimentatieberekening voor jou op papier zetten. Deze berekening kost €30 euro. 

 

Vraag een alimentatiecheck aan!

  • Onze specialist doet voor 80 euro een second opinion.
  • Vul onderstaand formulier in en wij bellen je vrijblijvend terug om meer uitleg te geven.

Aanvraag alimentatiecheck

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veranderingen alimentatie

Betaal je al enige tijd alimentatie en zijn er belangrijke zaken in jouw situatie (of die van de ex) veranderd? Onze alimentatiespecialisten bekijken of deze veranderingen een goede reden kunnen zijn om de alimentatie te wijzigen. Wellicht is er een verhoging of verlaging mogelijk. Door jouw situatie aan ons voor te leggen weet je snel wat de mogelijkheden zijn en is het makkelijker om een inschatting te maken van het kosten- batenplaatje. 

Berekening van de advocaat van de ex

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ex een eigen advocaat in de arm heeft genomen, die met een alimentatieberekening op de proppen komt. Moet je hier mee akkoord gaan of is het zinvol om een eigen advocaat in te schakelen? Hierbij is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de advocaat van de ex bij het berekenen puur alleen aan de ex denkt. Als het goed is heeft de advocaat dus in zijn/haar voordeel gerekend. De kans is dan ook groot dat je een dief bent van jouw eigen portemonnee als je hier mee akkoord gaat.

Maar is het qua kosten-batenplaatje interessant om een advocaat in de arm te nemen? Door jouw alimentatie door middel van een second opinion te laten checken weet je direct of er te besparen valt op de alimentatie. Daarnaast weet je of het zinvol is om hier actie op te ondernemen. Zo hoef je nog geen hoge kosten te maken. Een second opinion doen wij voor slechts €80 euro. Dat scheelt!

Alimentatie aanpassen

Situaties veranderen. Zo kan het best zijn dat er iets in jouw situatie verandert, waardoor het belangrijk is om de alimentatie hier op aan te passen. Raak jij bijvoorbeeld jouw baan kwijt, dan is het nog maar de vraag of je de alimentatie nog kunt betalen. In dat geval kan de alimentatie worden verlaagd. Ook andere zaken zoals het veranderen van de omgangsregeling, het krijgen van een kindje in een nieuwe relatie of het wegvallen van het kindgebonden budget kunnen een reden zijn voor een verhoging of verlaging van de alimentatie.

In sommige gevallen zal deze verhoging of verlaging minimaal zijn. Het heeft dan weinig zin om hiervoor naar een advocaat te stappen. Vaak is de verandering echter een stuk groter dan je denkt en kan het wel degelijk slim zijn om kosten te maken om dit te regelen.

Om dit van te voren duidelijk te krijgen, doen wij een alimentatiecheck. We bekijken jouw huidige alimentatie en brengen in kaart welke wijzigingen hier effect op kunnen hebben. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de situatie en jouw mogelijkheden. Dit voorkomt dat je onnodig hoge kosten maakt.

Ik wil een second opinion van mijn alimentatie!

Twijfel jij aan jouw alimentatie? Leg jouw situatie dan direct voor aan onze gespecialiseerde medewerkers. Zij leggen je uit wat de mogelijkheden zijn. Zijn er geen redenen om de alimentatie aan te passen dan zullen zij dit ook aangeven. Dit geeft rust en duidelijkheid! Indien het slim is om een second opinion te doen regelen wij dit ook voor jou. De kosten van een second opinion zijn 80 euro.

Is er verdere actie nodig? Heb je bijvoorbeeld een advocaat nodig of wil je graag een mediator inschakelen, dan helpen wij je daar ook graag bij. Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om je vrijblijvend te vertellen wat wij precies voor je kunnen doen.