Klopt jouw alimentatiebedrag nog wel? Is het misschien slim om de alimentatie te laten herberekenen? Of twijfel jij aan de berekening van jullie mediator of de advocaat van de ex? Heb je dit soort twijfels, dan blijft het knagen. En dit is ook helemaal niet gek. Natuurlijk wil je graag dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken.

Met de alimentatiecheck weet je snel of jouw alimentatie klopt of dat er misschien veranderingen zijn die een goede reden zijn om de alimentatie aan te passen. Wil jij weten of alles (nog) klopt en wellicht geld besparen? Wij checken het voor je!

Alimentatie checken

Gaan jullie uit elkaar en regelen jullie de scheiding via een mediator, dan zal deze waarschijnlijk een alimentatieberekening voor jullie maken. Het kan zijn dat je twijfels hebt bij deze berekening. Is dit het geval, dan is het verstandig om niet zomaar akkoord te gaan. Je blijft dan zo je twijfels houden en dat is niet prettig!

Leg jouw vragen en situatie gerust even voor aan onze deskundige medewerkers. Zij kunnen goed inschatten of de mediator op de juiste manier te werk is gegaan. Niet alle mediators zijn even goed in het berekenen van de alimentatie. Het kan verstandig zijn om als een soort second opinion nog een extra berekening te laten maken. 

Tip:
Wil jij weten of jouw alimentatie nog wel klopt? Wij checken het voor je!

Veranderingen alimentatie

Betaal je al enige tijd alimentatie en zijn er belangrijke zaken in jouw situatie (of die van de ex) veranderd? Onze alimentatiespecialisten bekijken of deze veranderingen een goede reden kunnen zijn om de alimentatie te wijzigen. Wellicht is er een verhoging of verlaging mogelijk. Door jouw situatie aan ons voor te leggen weet je snel wat de mogelijkheden zijn en is het makkelijker om een inschatting te maken van het kosten- batenplaatje. 

Berekening van de advocaat van de ex

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ex een eigen advocaat in de arm heeft genomen, die met een alimentatieberekening op de proppen komt. Moet je hier nou mee akkoord gaan of is het zinvol om een eigen advocaat in te schakelen? Hierbij is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de advocaat van de ex bij het berekenen puur alleen aan de ex denkt. Als het goed is heeft de advocaat dus in zijn/haar voordeel gerekend. De kans is dan ook groot dat je een dief bent van jouw eigen portemonnee als je hier mee akkoord gaat.

Maar is het qua kosten-batenplaatje interessant om een advocaat in de arm te nemen? Door de alimentatiecheck te laten doen, weet je al snel of er te besparen valt op de alimentatie en of het zinvol is om hier actie op te ondernemen. Zo hoef je nog geen hoge kosten te maken. Dat scheelt!

Alimentatie aanpassen

Situaties veranderen. Zo kan het best zijn dat er iets in jouw situatie verandert, waardoor het belangrijk is om de alimentatie hier op aan te passen. Raak jij bijvoorbeeld jouw baan kwijt, dan is het nog maar de vraag of je de alimentatie nog kunt betalen. In dat geval kan de alimentatie worden verlaagd. Ook andere zaken zoals het veranderen van de omgangsregeling, het krijgen van een kindje in een nieuwe relatie of het wegvallen van het kindgebonden budget kunnen een reden zijn voor een verhoging of verlaging van de alimentatie.

In sommige gevallen zal deze verhoging of verlaging minimaal zijn. Het heeft dan weinig zin om hiervoor naar een advocaat te stappen. Vaak is de verandering echter een stuk groter dan je denkt en kan het wel degelijk slim zijn om kosten te maken om dit te regelen.

Om dit van te voren duidelijk te krijgen, doen wij een alimentatiecheck. We bekijken jouw huidige alimentatie en brengen in kaart welke wijzigingen hier effect op kunnen hebben. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de situatie en jouw mogelijkheden. Dit voorkomt dat je onnodig hoge kosten maakt.

Gratis alimentatiecheck

Twijfel jij aan jouw alimentatie? Leg jouw situatie dan voor aan onze gespecialiseerde medewerkers. Zij doen deze alimentatiecheck gratis en vertellen je wat de mogelijkheden zijn. En zijn er geen redenen om de alimentatie aan te passen of is het effect minimaal, dan zullen zij dit ook aangeven. Dit geeft rust en duidelijkheid! Is er verdere actie nodig? Heb je bijvoorbeeld een advocaat nodig of wil je graag een mediator inschakelen, dan helpen wij je daar ook graag bij.

Alimentatiecheck aanvragen

Wil je een alimentatiecheck laten uitvoeren door één van onze alimentatiespecialisten? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op om je vrijblijvend te vertellen wat wij precies voor je kunnen doen.

Vraag een alimentatiecheck aan!

  • Wij helpen je met een gratis alimentatiecheck!
  • Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraag alimentatiecheck

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.