Klopt jouw alimentatiebedrag nog wel? Is het slim om de alimentatie te laten herberekenen? Of twijfel jij aan de berekening van jullie mediator of de advocaat van de ex? Bespaar geld door een alimentatiecheck te laten doen! Onze alimentatie-expert bekijkt of jouw alimentatieberekening klopt.

Betaal je al enige tijd alimentatie en zijn er belangrijke zaken in jouw situatie (of die van de ex) veranderd? Onze alimentatiespecialist bekijkt bij de check of deze veranderingen een goede reden kunnen zijn om de alimentatie te wijzigen. Ook kan de specialist snel berekenen of het in jouw geval slim zou zijn om actie te ondernemen om de alimentatie aan te passen of een nieuwe berekening te laten maken. Zo weet je precies wat het je kan opleveren en kun je zelf bepalen of het kosten- batenplaatje interessant is.

Bestaande alimentatieberekening checken

Gaan jullie uit elkaar en regelen jullie de scheiding via een mediator, dan zal deze waarschijnlijk een alimentatieberekening voor jullie maken. Het kan zijn dat je twijfels hebt bij deze berekening. Is dit het geval, dan is het verstandig om niet zomaar akkoord te gaan. Zoiets blijft namelijk knagen. Stuur de berekening naar onze alimentatie-specialist. Zij kan kijken of de mediator zijn/haar werk goed en neutraal heeft gedaan. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart akkoord kunt gaan.

Tip:
Vraag voor slechts 25 euro de alimentatiecheck aan! Zo weet je snel waar je aan toe bent!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ex een eigen advocaat in de arm heeft genomen, die met een alimentatieberekening op de proppen komt. Moet je hier nou mee akkoord gaan of is het zinvol om een eigen advocaat in te schakelen? Door de alimentatiecheck te laten doen, weet je al snel of er te besparen valt op de alimentatie en of het zinvol is om hier een advocaat voor in te schakelen. Zo hoef je nog geen hoge kosten te maken. Dat scheelt!

Alimentatie aanpassen

Situaties veranderen. Zo kan het best zijn dat er iets in jouw situatie verandert, waardoor het belangrijk is om de alimentatie hier op aan te passen. Raak jij bijvoorbeeld jouw baan kwijt, dan is het nog maar de vraag of je de alimentatie nog kunt betalen. In dat geval kan de alimentatie worden verlaagd. Ook andere zaken zoals het veranderen van de omgangsregeling, het krijgen van een kindje in een nieuwe relatie of het wegvallen van het kindgebonden budget kunnen een reden zijn voor een verhoging of verlaging van de alimentatie. In sommige gevallen zal deze verhoging of verlaging minimaal zijn. In dat geval heeft het weinig zin om hiervoor naar een advocaat te stappen. In veel gevallen is de verandering echter een stuk groter en kan het wel degelijk slim zijn om kosten te maken om dit te regelen. Om dit van te voren duidelijk te krijgen, doet onze specialist de alimentatiecheck. Dit voorkomt dat je onnodig hoge kosten maakt.

Alimentatiecheck 25 euro

Een alimentatiecheck kost 25 euro. Het resultaat is dat jij voor een klein bedrag weet wat verstandig is met betrekking tot de alimentatie. Dit geeft rust en duidelijkheid! Wanneer er verdere actie nodig is, bijvoorbeeld een herberekening of het inschakelen van een advocaat of mediator, dan helpen wij je daar ook graag bij.

Alimentatiecheck aanvragen

Wil je een alimentatiecheck laten uitvoeren door onze juridische medewerkers? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Vraag een alimentatiecheck aan!

  • voor slechts €25,- een check of jouw alimentatie nog klopt!
  • Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraag alimentatiecheck

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.