Kinderalimentatie op schrift

Door het maken van de berekening kinderalimentatie, krijg je een idee van de hoogte van de kinderalimentatie. Hier kunnen jullie in goed overleg van afwijken.

Herberekening

Wil je de alimentatie opnieuw bekijken na een verandering aan één van beide kanten, dan kun je helaas geen gebruik maken van deze berekenmodule. In dat geval moeten de oude en de nieuwe situatie bekeken worden en daar is deze module te summier voor. Wil je advies over een herberekening? Dan helpen wij u graag verder op weg. Ook kunnen wij eventueel een onafhankelijke herberekening voor jullie maken.

Vaststelling kinderalimentatie op schrift

Kunnen jullie goed met elkaar overleggen, dan kunnen jullie samen afspraken maken over de alimentatie. Lukt dit niet, dan zal er een advocaat aan te pas moeten komen. In beiden gevallen is het verstandig om de alimentatie officieel op schrift te laten zetten en te laten bekrachtigen door een rechter. Pas als de kinderalimentatie op schrift staat is het ook echt rechtsgeldig. Dit betekent dat je kunt gaan vorderen als de ex zijn verplichting tot betaling niet na komt.

Advocaat nodig

Natuurlijk kunnen jullie zelf de afspraken over de kinderalimentatie op schrift zetten en dit samen ondertekenen. Toch heeft dit minder om het lijf dan veel mensen denken. Wil je echt een rechtsgeldig document, dan zal de rechter de afspraak moeten bekrachtigen. Om de alimentatie te laten bekrachtigen is altijd een advocaat nodig. Deze kan de alimentatie berekenen, de afspraken op de juiste manier op papier zetten en indienen bij de rechter. Dit kun je helaas niet zelf. Heb je iemand nodig om hierbij te helpen? Wij kunnen je in contact brengen met de juiste juridisch adviseur.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter