Kinderalimentatie berekenen is niet gemakkelijk. Bij het maken van een kinderalimentatie berekening wordt er met veel factoren rekening gehouden. Hierdoor is het best lastig om zelf een berekening te maken. Om dit op te lossen hebben wij een eenvoudige berekenmodule gemaakt. Deze module geeft een goede indicatie van het uiteindelijke bedrag.

Door de berekening in te vullen, kun je zien hoeveel alimentatie er ongeveer moet worden betaald. Dit kan jullie helpen om hier samen afspraken over te maken. De berekening op onze site is gebaseerd op de Tremanormen. Daarnaast houdt de berekening rekening met zorgkorting en de draagkracht van beide ouders. Ook het kindgebonden budget is meegenomen. De uitkomst geeft in veel gevallen een goed idee van het bedrag. Hopelijk helpt dit jullie op weg.

Kinderalimentatie berekenen is maatwerk

Onze kinderalimentatieberekening gaat uit van een vrij standaard situatie. Zijn er hoge schulden of is er een dure hypotheek? Dit soort gegevens kun je niet meenemen in onze berekening. Hetzelfde geldt voor nieuwe partners en kinderen. Deze kunnen wel degelijk een belangrijke rol spelen in de alimentatieberekening, maar kunnen hier niet worden opgevoerd. Is één van jullie zzp’er? Dan is het ook lastiger om je inkomen vast te stellen en kan het invullen van de berekening behoorlijk lastig zijn. Wijkt jouw situatie af van de standaard, dan is het slim om een officiële alimentatieberekening te laten maken. De berekenmodule geeft dan geen realistisch beeld. Iedere situatie is uniek. Wil je dus zeker weten dat je goede afspraken maakt, laat je dan altijd goed adviseren wat in jouw situatie het verstandigste is

Lukt het niet om samen afspraken te maken over de kinderalimentatie? Wij helpen jou graag verder!

Help mij

 

Juridische hulp nodig?

Moet de kinderalimentatie geregeld worden, dan kun je daar vaak wel wat hulp bij gebruiken. Wij bieden jou de juiste juridische hulp. Zo kunnen wij een officiële berekening voor je maken of je in contact brengen met een goede mediator of advocaat. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij bekijken welke juridische vervolgstappen in jouw geval het beste zijn.