Partneralimentatie op schrift

Via de berekening behoefte partneralimentatie krijgt je een indicatie van de hoogte van de partneralimentatiebehoefte. Dit zelf nog niets over het uiteindelijke bedrag. Dit is namelijk afhankelijk van de draagkracht van de betaler. Meestal is deze draagkracht niet voldoende om het hele behoefte-bedrag te betalen en valt het uiteindelijke bedrag aanzienlijk lager uit.

Partneralimentatie berekenen

Het berekenen van de partneralimentatie is vrij complex. Eerst is er de behoefteberekening. Die is nog vrij simpel. Hiertegenover moet echter een draagkrachtberekening worden gezet om te kijken in hoeverre de ex in deze behoefte kan voorzien. Deze draagkrachtberekening is dus eigenlijk het belangrijkst. Helaas is het maken van een draagkrachtberekening niet gemakkelijk.

Is goed overleg niet meer mogelijk, dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen voor het maken van deze berekening. Kunnen jullie nog wel met elkaar overleggen? Dan zouden jullie samen naar een mediator kunnen om daar een berekening te laten maken. Zoek je een iets simpelere oplossing, dan kunnen wij ook eventueel een onafhankelijke berekening voor jullie maken.

Partneralimentatie op schrift

Je hebt alleen recht op partneralimentatie na een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het ontbinden van dit huwelijk moet via de rechter. De partneralimentatie op schrift stellen gebeurt in het echtscheidingsconvenant. Zodra de partneralimentatie op schrift staat en is bekrachtigd door de rechter kun je ook gaan vorderen als er niet wordt betaald.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het berekenen of op papier zetten van de alimentatie? Wij kunnen je in contact brengen met de juiste juridisch adviseur bij jou in de buurt.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter