Moet de alimentatie geregeld moeten worden? Of wil je een verlaging of verhoging van de alimentatie, maar wil de ex nergens aan meewerken. Dan heb je de hulp nodig van een advocaat. Een advocaat kan ervoor zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Natuurlijk brengt het inschakelen van een advocaat wel de nodige kosten met zich mee. Heb je een laag inkomen, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Dit heet een toevoeging (ook wel bekend als pro-deo advocaat).

Let op:
Een toevoeging betekent niet dat je niets betaalt. Je hebt altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen.

Toevoeging

Kom je in aanmerking voor een toevoeging, dan betaal je zelf alleen een eigen bijdrage aan de advocaat. De rest van de kosten worden betaald door de overheid. De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van jouw inkomen. Daarnaast is het nog mogelijk om korting te krijgen op deze eigen bijdrage en kun je soms vanuit de bijzondere bijstand een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Wil je hier meer over weten? Dan helpen wij je graag verder.

Welke advocaat?

Niet alle advocaten helpen mensen op basis van een toevoeging. Daarnaast laat de kwaliteit van de hulp nogal eens te wensen over. Gelukkig hebben wij een groot aantal kantoren, verspreid over heel Nederland, die wel bereid zijn zich 100% in te zetten voor een toevoegingszaak. Wil je in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt? Onze juridische medewerkers kunnen je verder op weg helpen en je vrijblijvend in contact brengen met de juiste specialist. Neem contact op met ons terugbelformulier of bel 088-6002803 (gebruikelijke belkosten).