Toevoeging voor alimentatiezaak

Moet de alimentatie geregeld moeten worden? Of wil je een verlaging of verhoging van de alimentatie, maar wil de ex nergens aan meewerken. In die gevallen ben je aangewezen op een advocaat. Deze kan actie voor je ondernemen. Natuurlijk brengt het inschakelen van een advocaat wel de nodige kosten met zich mee. Heb je een laag inkomen, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Dit heet een toevoeging (ook wel bekend als pro-deo advocaat).

Toevoeging

Kom je in aanmerking voor een toevoeging, dan betaal je zelf alleen een eigen bijdrage aan de advocaat. De rest van de kosten worden betaald door de overheid. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen. Daarnaast is het nog mogelijk om korting te krijgen op deze eigen bijdrage en kun je soms vanuit de bijzondere bijstand een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Wil je hier meer over weten? Dan helpen wij je graag verder.

Welke advocaat?

Niet alle advocaten helpen mensen op basis van een toevoeging. Daarnaast laat de kwaliteit van de hulp nogal eens te wensen over. Gelukkig hebben wij een groot aantal kantoren verspreid over heel Nederland die wel bereid zijn zich 100% in te zetten voor een toevoegingszaak. Wil je in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt? Onze juridische medewerkers kunnen je verder op weg helpen en je vrijblijvend in contact brengen met de juiste specialist. Neem contact op met ons terugbelformulier of bel 088-6002803 (gebruikelijke belkosten).

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter