Zijn jullie al enige tijd uit elkaar en zijn er belangrijk dingen veranderd? Dan kan dit invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Een lager inkomen, ontslag, een nieuwe partner, een kindje in een nieuwe relatie of een andere omgangsregeling. Eigenlijk is iedere verandering die invloed heeft op de draagkracht ook een goede reden om de alimentatie opnieuw te bekijken. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk. In zo’n situatie is het slim om een herberekening te laten maken.

In goed overleg of advocaat

Is goed overleg niet meer mogelijk en wil de ex nergens aan meewerken? Dan is het inschakelen van een advocaat de enige oplossing. Deze zal de nodige stukken opvragen bij de ex en hiermee de nieuwe alimentatie gaan berekenen. Dit brengt wel de nodige kosten met zich mee en is voor de verstandhouding vaak niet al te best. Is het contact tussen jullie nog redelijk goed en valt er nog te overleggen, dan is het slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier bespaar je een hoop geld en gedoe mee.

Te hoog of te laag

Ook in goed overleg kan het heel lastig zijn om samen tot een goed bedrag te komen. De één vindt het bedrag altijd te hoog, de ander te laag. Hier kunnen flinke discussies door ontstaan. Pas daar goed voor op. Het zou zonde zijn om hier ruzie over te krijgen. Om ruzie te voorkomen is het misschien verstandig om niet zelf aan het rekenen te gaan, maar om een onafhankelijke herberekening te laten maken.

Onafhankelijke herberekening

Willen jullie zeker weten dat het bedrag dat wordt afgesproken ook echt klopt? Dan helpen wij jullie graag verder. Dit door het maken van een onafhankelijke herberekening volgens de geldende normen. Zo weten jullie allebei zeker dat de één niet teveel betaald en de ander niet te weinig krijgt. Een reden voor discussie is er dan niet meer.

Alimentatie herberekening 145 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een advocaat die zou maken. Omdat wij geen advocaten zijn, kunnen wij dit tegen een veel lager tarief. Voor 145 euro inclusief de BTW worden de kinder- en partneralimentatie opnieuw berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Wil je een berekening van twee verschillende situaties? Bij voorbeeld met een andere omgangsregeling, dan kost de extra berekening 30 euro.

Benodigde stukken via de Split-Online app

Om het maken van de herberekening makkelijker te maken werken wij met de Split-Online app. Via deze app kunnen jullie allebei op een snelle en veilige manier jullie financiële gegevens bij ons aanleveren. Dit scheelt jullie een hoop gezoek in papieren en daarnaast weten we dan zeker dat we met de goede cijfers werken.

De Split-Online app kun je gratis downloaden in de App-store. Na het installeren van de app open je de app met de link die je van ons hebt ontvangen. Vervolgens haal je jouw persoonlijke gegevens op bij 1 of meerdere sites waar je gevraagd wordt in te loggen. De gegevens verlaten tijdens het verzamelen je mobiele telefoon niet. Nadat je zelf de gegevens gecontroleerd hebt kun je ze delen met ons zodat wij aan de slag kunnen met de berekening. De gegevens worden na het delen automatisch van jouw telefoon verwijderd.

Met de Split-Online app hoef je jouw financiële administratie niet meer te doorzoeken. Je verzamelt en deelt snel, eenvoudig en veilig jouw gegevens. Daarnaast sturen wij jullie nog een apart formulier toe met wat extra gegevens die wij nodig hebben om een goede herberekening te kunnen maken.

Je gegevens makkelijk en veilig doorsturen met de Split-Online app

Deel snel, eenvoudig en veilig je financiële gegevens.

Voor het maken van een herberekening hebben wij best wel wat financiële gegevens van je nodig. Het kan flink wat tijd kosten om alles bij elkaar te zoeken. Om dit allemaal wat makkelijker te maken werken wij met de Split-Online app Met deze app verzamel je binnen een paar minuten al de gegevens die wij nodig hebben en deel je deze op een veilige manier met ons. Dit scheelt je een hoop gespit in dossiermappen en schoenendozen.

  • Je hoeft niet zelf op zoek naar je stukken. Dit scheelt je een hoop tijd.
  • Veiligheid staat voorop. Alle stukken worden direct naar Split-Online verstuurd.
  • Je weet zeker dat we de juiste informatie gebruiken voor onze berekening. Er kan geen onduidelijkheid meer ontstaan over de cijfers!

Benodigde stukken

Voorwaarde is wel dat beide partners willen meewerken aan het maken van de herberekening en dat jullie allebei bereid zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.

Vraag een (her)berekening aan van de alimentatie!

  • Een officiële berekening op maat.
  • Tegen een scherp tarief!

Aanvraag alimentatieberekening

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.