Betalen van de advocaatkosten

Het inschakelen van een advocaat kan de nodige kosten met zich meebrengen. Er zijn de nodige mogelijkheden om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging / pro-deo advocaat)

Voor veel particulieren zijn de kosten van een advocaat erg hoog. Als je de kosten voor een advocaat niet kunt betalen, kun je misschien in aanmerking komen voor een bijdrage van de overheid. Dit heet een toevoeging of gesubsidieerde rechtsbijstand. Soms wordt het ook wel een pro-deo advocaat genoemd. Of je hier recht op hebt is afhankelijk van de hoogte van je inkomen.  Bij een toevoeging betaalt de overheid  de kosten van jouw advocaat. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en gezinssamenstelling. Hoe meer je verdient, hoe hoger de eigen bijdrage. Kom je in aanmerking voor een toevoeging, dan zal de advocaat dit verder voor je aanvragen.

TIP: Heb je een advocaat nodig, maar geen recht op een toevoeging? Lees meer over een krediet bij Wallet! Je kunt de advocaatkosten gespreid betalen en krijgt de hulp waar je recht op hebt!

Geen recht op een toevoeging

Heb je geen recht op een toevoeging, dan zul je de advocaat per uur moeten betalen. Soms is het mogelijk een vast tarief af te spreken. Twijfel je over het kosten/batenplaatje, dan helpen onze medewerkers je graag verder. Zij kunnen goed inschatten of het zinvol is een advocaat in te schakelen of niet.

Heb je hulp nodig van een goede advocaat? Vul je gegevens in en de medewerkers van Alimentatiewijzer.nl nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zij helpen je graag verder.

Advocaatkosten gespreid betalen

Veel mensen die een advocaat nodig hebben komen met hun inkomen niet in aanmerking voor een toevoeging. Zij hebben in de meeste gevallen echter wel een inkomen waarbij het mogelijk is om een kleine financiering af te sluiten. Speciaal voor deze doelgroep is een financiering voor de advocaatkosten ontwikkeld. In de voorwaarden lees je waar aan je moet voldoen om gebruik te maken van deze financiering. Vervolgens kun je een aanvraag indienen. Op werkdagen krijg je binnen een uur een e-mail met daarin een voorlopige goedkeuring of afkeuring. In deze e-mail staan ook de verdere instructies om de financiering af te ronden. De advocaatkosten kun je vervolgens in je eigen tempo afbetalen.

In overleg met de advocaat kan een inschatting gemaakt worden of jouw zaak kans van slagen heeft. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen of het de moeite waar is om kosten te maken. Vaak gaat het niet alleen om geld, maar vooral ook om een gevoel van rechtvaardigheid. Heb je hulp nodig om jouw situatie te bekijken? Neem dan gerust even contact op.

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter