Alimentatie en verzekering

Een scheiding heeft veel invloed op je financiële situatie. Op je verzekeringen heeft het eigenlijk geen invloed. Wel is een scheiding een goede aanleiding om je uitgavenpatroon eens even goed onder de loep te nemen en te bekijken of alle verzekeringen nog wel nodig en up-to-date zijn.

Wist je dat…  je de alimentatie ook kunt verzekeren?

Verzekeringspakket

Een scheiding is een goed moment om je verzekeringspakket eens goed te bekijken. Waar bent u voor verzekerd? Is dit allemaal wel echt noodzakelijk? Moet de dekking misschien worden aangepast door de veranderde situatie? Hoeveel premie betaal je en kan het misschien goedkoper?

Bij het verdelen van al jullie bezittingen zijn de verzekeringen met waarde als het goed is al meegenomen. Hier gaat het om lijfrentepolissen en bijvoorbeeld levensverzekeringen. Hier hoef je dus niets meer mee te doen. Voor de andere polissen zonder waarde kun je bekijken of ze wellicht beëindigd kunnen worden of of het misschien goedkoper kan.

Welke verzekeringen zijn belangrijk?

Een aantal verzekeringen zijn extra belangrijk. Denk hierbij aan de inboedel- en de opstalverzekering. Je moet er toch niet aan denken dat er iets met de woning gebeurt en dat je niet verzekerd bent. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook altijd verstandig. Loop alles even goed door. Misschien ben je wel via de werkgever van de ex verzekerd en moet dit dus worden aangepast.

Schadeverzekeringen

Wat betreft de schadeverzekeringen zoals de opstal- en de inboedelverzekering moeten jullie onderling beslissen wie deze overneemt. Neem jij niets over, dan is het goed te bekijken welke verzekeringen je zelf nog af moet sluiten.

 

 

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter