Een scheiding heeft veel invloed op je financiële situatie. Ook is het verstandig om je verzekeringen eens even na te kijken. Heb je een andere woning, dan zul je hier ook een opstalverzekering voor moeten afsluiten en ook jouw inboedel zal misschien veranderd zijn. Een scheiding is dus een goede reden om je verzekeringen eens even goed onder de loep te nemen en te bekijken of alle verzekeringen nog wel nodig en up-to-date zijn.

Wist je dat…  je de alimentatie ook kunt verzekeren?

Verzekeringspakket

Een scheiding is een goed moment om je verzekeringspakket eens goed te bekijken. Waar ben je voor verzekerd? Is dit allemaal wel echt nodig? Moet de dekking misschien worden aangepast door de veranderde situatie? Hoeveel premie betaal je en kan het misschien goedkoper?

Bij het verdelen van al jullie bezittingen zijn de verzekeringen met waarde als het goed is al meegenomen. Hierbij gaat het om lijfrentepolissen en bijvoorbeeld levensverzekeringen. Hier hoef je dus niets meer mee te doen. Voor de andere polissen zonder waarde kun je bekijken of ze wellicht beëindigd kunnen worden of of het misschien goedkoper kan.

Welke verzekeringen zijn belangrijk?

Een aantal verzekeringen zijn extra belangrijk. Denk hierbij aan de inboedel- en de opstalverzekering. Je moet er toch niet aan denken dat er iets met de woning gebeurt en dat je niet verzekerd bent. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook altijd verstandig. Loop alles even goed door. Misschien ben je wel via de werkgever van de ex verzekerd en moet dit dus worden aangepast.

Schadeverzekeringen

Wat betreft de schadeverzekeringen zoals de opstal- en de inboedelverzekering moeten jullie onderling beslissen wie deze overneemt. Neem jij niets over, dan is het goed te bekijken welke verzekeringen je zelf nog af moet sluiten.