Bijzondere bijstand

Naast het gebruik maken van een toevoeging kun je in sommige gevallen ook gebruik maken van een tegemoetkoming in de kosten vanuit de bijzondere bijstand. Dit is een eenmalige uitkering die je kunt krijgen als je te maken krijgt met noodzakelijke kosten die je niet kunt betalen. Hieronder valt ook het regelen van een scheiding of het aanvragen van alimentatie. Je inkomen moet dan wel op of onder het bijstandsniveau zitten.

Bijzondere bijstand aanvragen

Je kunt bijzondere bijstand aanvragen bij de  gemeente. Deze bekijkt of je hiervoor in aanmerking kunt komen en hoe hoog de vergoeding is die je kunt krijgen. De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Informatie hierover kun je meestal terugvinden op de site van de betreffende gemeente.

Moet je juridische kosten maken voor een alimentatie vaststelling of scheiding? Dan kun je bij de gemeente een verzoek tot bijzondere bijstand indienen. Veelal zal de gemeente je ook verplichten, naast de eventuele aanvraag voor toevoeging, een diagnose document op te vragen bij het Juridisch loket. Hiermee krijg je nog eens 53 euro extra korting op de eigen bijdrage. Onze medewerkers geven je graag vrijblijvend meer informatie.
LET OP:

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter