De kosten voor het regelen van de alimentatie of een scheiding kunnen soms flink oplopen. Gelukkig zijn er voor mensen met wat lagere inkomens een aantal tegemoetkomingen mogelijk.

Naast het gebruik maken van een toevoeging kun je in sommige gevallen ook gebruik maken van een tegemoetkoming in de kosten vanuit de bijzondere bijstand. Dit is een eenmalige uitkering die je kunt krijgen als je te maken krijgt met noodzakelijke kosten die je niet kunt betalen. Hieronder valt ook het regelen van een scheiding of het aanvragen van alimentatie. Je inkomen moet dan wel op of onder het bijstandsniveau zitten.

Bijzondere bijstand aanvragen

Je kunt bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Deze bekijkt of je hiervoor in aanmerking kunt komen en hoe hoog de vergoeding is die je kunt krijgen. De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Informatie hierover kun je meestal terugvinden op de site van de betreffende gemeente.

Let op:
Moet je juridische kosten maken voor het regelen van de alimentatie of scheiding? Dan kun je bij de gemeente een verzoek tot bijzondere bijstand indienen. Het is ook slim om een diagnose document aan te vragen bij het Juridisch Loket. Hiermee krijg je nog eens 53 euro extra korting op je eigen bijdrage. Onze medewerkers geven je graag vrijblijvend meer informatie.