Alimentatie ontvangen

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie kinderen? Als de kinderen het grootste deel van de tijd bij jou zijn, dan zul jij degene zijn die kinderalimentatie zal gaan ontvangen. Jullie mogen hier samen afspraken over maken, maar lukt dit niet dan kan het geregeld worden door een advocaat.

Zijn jullie getrouwd geweest? Was er een geregistreerd partnerschap? En heb jij een lager inkomen dan de ex? Dan kun je aanspraak maken op partneralimentatie. De advocaat of mediator zal berekenen wel bedrag er aan partneralimentatie betaald zal moeten worden.

Wijzigen alimentatie

Verandert er iets in jouw situatie of die van de ex? Ziet hierdoor de financiële situatie er anders uit? Dan kan het zijn dat de alimentatie ook aangepast kan worden. Gaat de ex bijvoorbeeld meer verdienen, dan is de kans groot dat er een verhoging van de alimentatie mogelijk is.

Advies

Wil je weten of het in jouw situatie mogelijk is om een verhoging van de alimentatie te vragen? Leg je situatie vrijblijvend aan ons voor en wij kijken wat je hiermee kunt. Vul het aanvraagformulier in, dan bellen wij je zo snel mogelijk even terug.

Let op: Per 1 januari 2015 is het kindgebonden budget een belangrijke rol gaan spelen in de alimentatieberekening. Dit is een goede reden om de alimentatie opnieuw onder de loep te nemen en zal ervoor zorgen dat de alimentatie omlaag zal worden bijgesteld. Wil je hier meer over weten? Voor meer informatie zijn onze juridische adviseurs bereikbaar op 088-6002803 (gebruikelijke belkosten).
LET OP:
Voorbeeld alimentatie en werkeloosheid

Joost en Linda zijn gescheiden. Linda ontvangt maandelijks 300,00 alimentatie. Joost verliest onverwachts zijn baan en valt in inkomen fors terug. Hij verzoekt de rechter het alimentatiebedrag te verlagen. De rechter staat dit verzoek toe, nu blijkt dat de alimentatie gezien de draagkrachtruimte van zijn inkomen te hoog is. Vanaf nu gaat Linda 100,00 per maand aan alimentatie ontvangen. Dreigt Linda onder het bestaansminimum te komen, dan biedt de Bijstand uitkomst.

Voorbeeld alimentatie en overlijden

Jan en Mieke zijn gescheiden. Jan betaalt maandelijks alimentatie voor Mieke en de kinderen. Als Jan onverwacht overlijdt, eindigt de alimentatie. Mieke zal nu in haar eigen onderhoud moeten voorzien. Stel dat Mieke een overlijdensrisicoverzekering, op het leven van Jan had afgesloten, dan keerde deze verzekering bij overlijden van Jan uit. Met deze verzekering is zij in staat het wegvallen van de alimentatie op te vangen.

Ben je qua inkomen grotendeels afhankelijk van alimentatie en voorzie je financiële problemen bij het overlijden van de ex-partner? Neem dan geen risico meer. Informeer eens naar het verzekeren van alimentatie.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter