Als de ex de partneralimentatie niet betaalt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. De partneralimentatie is immers vaak een belangrijk onderdeel van het inkomen. Pas op dat je niet in de financiële problemen komt. Er zijn instanties die je kunnen helpen met het vorderen van de achterstallige alimentatie. Vergelijk wat het LBIO en NLAI voor je kunnen doen.

Wanneer moet ik hulp vragen?

Partneralimentatie is vaak een moeilijk punt. Veel exen vinden het vervelend om te moeten bijdragen in het onderhoud van de voormalige partner. Het komt dan ook vaak voor dat er problemen zijn met het betalen van de partneralimentatie. Exen vinden het bedrag te hoog, zijn van mening dat de ex maar gewoon meer moet gaan werken of er is een nieuwe partner in het spel. Genoeg redenen voor ergernissen, ruzies en getouwtrek. Daarom is het belangrijk dit soort problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dit ook om financiële problemen te voorkomen, want je moet immers je rekeningen gewoon betalen.

Waarom geen alimentatie betalen?

Gek genoeg zijn geldproblemen vaak niet de reden voor het stoppen met betalen van de partneralimentatie. Vaker is het meer een gevoelskwestie of is er een nieuwe partner in het spel. Veel voorkomende redenen voor het stoppen met betalen van partneralimentatie zijn:

  • Het niet eens zijn met de hoogte van het bedrag en de betaling hiervan niet nodig vinden.
  • Het niet eens zijn met de manier waarop het geld wordt besteed.
  • Er is een nieuwe partner die zich ermee bemoeit.
  • Geldproblemen.

Van al deze redenen is alleen de laatste een goede reden. Maar ook dan moet de ex dit officieel via de rechter regelen voor hij/zij mag stoppen met betalen of het bedrag mag verlagen. In goed overleg tot andere afspraken komen mag natuurlijk ook. Stoppen met betalen (of minder gaan betalen) mag dus nooit zomaar. Gebeurt dit wel? Onderneem dan direct actie en neem contact met ons op.

Hulp innen partneralimentatie

Ben je bij de rechter geweest en is de alimentatie vastgelegd in een beschikking? Dan kun je het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) of het Nationaal Loket Alimentatie Inning (NLAI) inschakelen.

Heb je in onderling overleg de alimentatie afgesproken? Dan kun je alleen terecht bij een incassobureau, zoals het NLAI. Wij brengen je hier graag mee in contact en zorgen ervoor dat zij je vrijblijvend even bellen.