Alimentatie incasso

Kinder- en partneralimentatie zijn verplicht. Je houdt er dan ook rekening mee in de financiën. Het is dan ook heel vervelend als de ex ineens besluit niet meer te betalen of bijvoorbeeld maar de helft van het bedrag overmaakt. Dit brengt nogal wat spanningen teweeg en kan zelfs voor financiële problemen zorgen. Gelukkig is het in veel gevallen vrij makkelijk op te lossen.

Alimentatie incasso

Heeft de ex niet betaald? Maar hebben jullie wel duidelijke afspraken over de alimentatie op papier? Dan kun je een instantie inschakelen om de alimentatie te gaan innen. Deze kunnen het geld inhouden van zijn inkomen en naar jou overmaken. Wil je in contact komen met deze instantie? Laat dan hier je gegevens achter. Wij zorgen er dan voor dat zij contact met je opnemen.

Incassobureau of deurwaarder

Natuurlijk kun je ook een incassobureau inschakelen. Een incassobureau is een bedrijf dat voor jou als schuldeiser aan de slag gaat om de schuld te innen. Een incassobureau heeft geen wettelijke status, waardoor ook een incassobureau uiteindelijk een deurwaarder nodig heeft, als de schuld niet wordt betaald. Een deurwaarder kan tot een betaling dwingen en kan bijvoorbeeld een dagvaarding uitbrengen en beslag leggen.

Alimentatie beschikking

Heb je een beschikking van de rechter, waarin het alimentatiebedrag bekrachtigd is? Dan kan een  deurwaarder direct voor je aan de slag. De rechter heeft immers bekrachtigd dat de
alimentatie betaald moet worden. Is er geen beschikking, maar hebben jullie een onderlinge afspraak gemaakt, dan kan de incasso-instantie je wellicht toch helpen. Soms is het echter wel nodig om alsnog een beschikking te regelen. Dit kan via een advocaat. 

Indexering

Ieder jaar gaan zowel de partner- als de kinderalimentatie iets omhoog. Hoeveel, dat bepaalt de minister van justitie. Zij maken ieder jaar bekend met welk percentage de alimentatie geïndexeerd moet worden. Het betalen van deze indexering is verplicht. Doet de ex dit niet, dan kun je ook de achterstallige indexering gaan vorderen.

Tot vijf jaar terug

Heeft de ex al langere tijd niet betaald, maar heb je nooit eerder de stap gezet om actie te ondernemen? Wilde je de lieve vrede bewaren? Besluit je nu toch dat de maat vol is, dan kun je tot vijf jaar terug gaan vorderen. Dit geldt zowel voor de alimentatie als voor de indexering.

Advies incasso alimentatie

Heeft jouw ex-partner al een tijd niet betaald? Wacht niet langer en onderneem nu actie! Je hebt recht op de alimentatie! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Als je dat wilt, kunnen wij je in contact brengen met een geschikt bureau in Nederland, die de alimentatie kan incasseren.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter