Berekeningen Alimentatiewijzer.nl

Bij alimentatie draait het vooral om berekeningen en dat maakt het allemaal best lastig. Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste berekeningen voor je op een rijtje gezet. Op onze site vind je de volgende berekeningen:

Indexering:

De hoogte van de alimentatie moet ieder jaar worden aangepast. Dit in verband met de wettelijke indexering. Hierdoor wordt de alimentatie ieder jaar een stukje hoger. Het percentage waarmee de alimentatie moet worden verhoogd, wordt meestal eind november door de overheid bekend gemaakt. De alimentatiebetaler moet deze indexering zelf toepassen. Met deze berekening bereken je de gevolgen van deze indexering.

Kinderalimentatie:

Ben je op zoek naar een indicatie van de te ontvangen/betalen kinderalimentatie? Deze berekening houdt rekening met de draagkracht van beide ouders en geeft de gewenste bijdrage per ouder aan. Zou kunnen jullie samen tot een goede afspraak komen.

Partneralimentatie:

Aan de hand van de berekening partneralimentatie, krijg je een indicatie van de partneralimentatie behoefte. Vervolgens zal er een draagkrachtberekening moeten worden gemaakt om te bekijken hoeveel alimentatie er daadwerkelijk betaald kan worden.

Alimentatieberekeningen en herberekeningen:

Bij een alimentatieberekening wordt met verschillende factoren rekening gehouden. Jouw persoonlijke situatie en die van de ex-partner zijn hierbij van belang. Wil je een berekening die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie? Voor 130 euro maakt onze alimentatiespecialist een onafhankelijke berekening van zowel de partner- als de kinderalimentatie. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Ook voor een herberekening kun je bij ons terecht. Voor 145 euro inclusief BTW heb je een complete, onafhankelijke herberekening.

Alimentatieverzekering

Een alimentatieverzekering verzekert je van alimentatie bij overlijden van de alimentatieplichtige.

Let op:
Heb jij te maken met een scheiding en ben je op zoek naar de juiste informatie? Ga dan naar de Echtscheiding-wijzer.nl voor informatie over scheiden en alles wat daar bij komt kijken.