“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Juridische hulp

  • Laat je goed informeren over jouw rechten en plichten.
  • Maak duidelijke afspraken en zet alles goed op papier.
  • Wil jij weten wat de juridische vervolgstappen zijn of wil je contact met een advocaat of mediator? Wij helpen je graag.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Gaan jullie uit elkaar en moet de alimentatie geregeld worden? Laat je dan altijd goed informeren over jouw rechten en plichten. Het is belangrijk om alles goed te regelen voor jezelf, de ex-partner en jullie kinderen. Het is belangrijk om de juiste juridische vervolgstappen te nemen. Wij geven je hier graag advies over en brengen je in contact met een goede advocaat of mediator in de buurt. Ook kunnen wij eventueel een alimentatieberekening maken. Neem vrijblijvend contact op, dan helpen onze medewerkers je graag verder.

Wat voor een juridische hulp?

Vinden jullie het lastig om samen afspraken te maken over de alimentatie? Dan kun je daar hulp bij inschakelen. Zo kun je bijvoorbeeld samen naar een mediator om in goed overleg alle afspraken op papier te zetten. Is jullie situatie financieel wat complexer, dan kun je ook samen naar een advocaat. Is er helemaal geen goed overleg meer mogelijk, dan is een eigen advocaat een goede oplossing. Vind je het lastig om hier een keuze in te maken? Dan kun je voor vrijblijvend advies altijd terecht bij onze juridisch adviseurs. Zij werken dagelijks met alimentatievraagstukken en kunnen al jouw vragen beantwoorden. Ook kunnen zij adviseren of er hulp nodig is van een specialist.

Waarom juridische hulp?

Zorg dat alles goed geregeld is. Dit voorkomt in een later stadium veel onnodige discussies en problemen. Als het jullie samen niet lukt om afspraken te maken over de alimentatie, dan is het verstandig om hier hulp bij in te schakelen. Is er nog enigszins goed overleg mogelijk, dan kan een mediator misschien helpen. Lukt dat helemaal niet, dan kun je met een eigen advocaat naar de rechter om een alimentatieregeling te laten vaststellen en vastleggen. Vooral dat vastleggen is daarbij belangrijk. Op het moment dat de alimentatie officieel is vastgelegd en bekrachtigd door de rechter, kun je gaan vorderen als de ex weigert te betalen.

Alimentatie verlagen

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat de vastgestelde alimentatie niet meer redelijk is. Misschien ben je je baan kwijt en kun je het daardoor niet meer betalen. Probeer altijd eerst met de ex te overleggen of jullie in goed overleg het bedrag kunnen aanpassen. Lukt dit niet, dan kan een advocaat je helpen om de alimentatie te verlagen. Twijfel je of een advocaat wat voor je kan doen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je in contact komen met de juiste advocaat? Bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 op 088-6002803 (gebruikelijke belkosten). Onze juridisch adviseurs helpen je op weg.

Meer informatie