Bij een scheiding is het belangrijk de financiële zaken, zoals de alimentatie, goed te regelen. Waarschijnlijk zal voor één van jullie een groot gedeelte van de inkomsten uit alimentatie bestaan.

Alimentatie verzekeren, waarom?

Krijg jij na de scheiding voor het grootste deel de zorg van de kinderen? Dan is de kans groot dat de alimentatie een groot deel uit maakt van je inkomstenbron. Je bent dan toch voor een groot deel afhankelijk van de alimentatiebetalingen van de ex.

Het kan dan ook slim zijn om na te denken over een verzekering voor de alimentatie. Zo kun je in ieder geval dit deel van je inkomen veiligstellen.

Alimentatie verzekeren bij overlijden

Heb je al bedacht wat er gebeurt als jouw ex-partner plotseling komt te overlijden? Als de alimentatieplichtige overlijdt, stopt de alimentatie direct. Je hebt dan plotseling geen alimentatie-inkomsten meer. Zoek je naar zekerheid als het gaat om inkomen? Dan biedt een alimentatieverzekering uitkomst.

Een alimentatieverzekering is een verzekering die bij overlijden jouw inkomstenbron uit alimentatie verzekert. Als alimentatieplichtige weet je met een alimentatieverzekering zeker dat jouw kinderen kinderalimentatie blijven ontvangen, mocht je komen te overlijden.

Premie alimentatieverzekering

TAF biedt een alimentatieverzekering aan, waarmee je je kunt verzekeren tegen het verlies van alimentatie als gevolg van overlijden. De alimentatieverzekering is exact aan te passen aan de afgesproken te betalen alimentatie, ook wel alimentatieverplichting genoemd. Zo bent je, ook als jouw ex-partner komt te overlijden, verzekerd van constante inkomsten en neem je een stuk onzekerheid weg.

Financieel advies

Het goed regelen van je financiële zaken is erg belangrijk, voor nu en voor de toekomst. Zeker als je kinderen hebt, is het een geruststellende gedachte dat er altijd alimentatie voor hen beschikbaar zal zijn. Maak een afspraak met een financieel deskundige bij jouw in de omgeving. Hij adviseert je over de mogelijkheden van alimentatieverzekeringen in jouw persoonlijke situatie.