“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Alimentatie eenvoudiger berekenen

19 feb, 2015 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Het nieuwe kinderalimentatievoorstel is eenvoudiger en rechtvaardiger volgens de VVD en PvdA. Zij hopen dat de berekeningsmethodiek meer duidelijkheid verschaft richting de ouders. "Met dit nieuwe kinderalimentatiewetsvoorstel hopen wij de ouders meer inzicht te geven in de berekeningsmethodiek. Op deze manier wordt het duidelijker waarom een rechter een bepaald bedrag neerlegd."

Alimentatiebedrag zelf uitrekenen

Gescheiden ouders kunnen straks gemakkelijk via internet uitrekenen hoeveel ze financieel moeten bijdragen aan de zorg van hun kind. Het uitgangspunt is dat beide ouders bijdragen aan de kinderalimentatie. En niet enkel de meest verdienende ouder.

Zorgverdeling van invloed op alimentatie

Bij de nieuwe berekening wordt ook rekening gehouden met de zorgverdeling. De hoeveelheid zorg die een ouder draagt voor een kind is van invloed op de hoogte van het alimentatiebedrag.

Kind centraal

Het kind staat centraal in de nieuwe alimentatie berekeningmothodiek. De regeringspartijen willen dat de alimentatieplicht wordt ingekort van 21 jaar tot 18 jaar. Daarbij wordt een uitzondering gemaakt voor kinderen die studeren, dan gaat de alimentatie door tot het kind 23 jaar is.