“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Alimentatieplicht niet nagekomen door ex-partner

01 mei, 2013 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Steeds meer mensen lopen tegen het probleem aan dat ex-partners niet aan hun alimentatieplicht voldoen. Het aantal mensen dat aangespoord moet worden om na een scheiding alimentatie voor de achtergebleven kinderen te betalen groeit fors. Dit merken instanties die de alimentatie innen, zoals het LBIO en het NLAI, aan het aantal aanvragen.

Onbegrip onder alimentatieplichtigen

Er zijn twee belangrijke redenen voor de sterke groei van het aantal wanbetalers. Ten eerste is de manier waarop de hoogte van de alimentatie berekend wordt te ingewikkeld en ondoorzichtig. Onbegrip onder alimentatieplichtigen leidt tot wanbetaling. Alimentatieplichtigen hebben het gevoel teveel te betalen. Ook hebben zij het gevoel dat het geld niet aan de kinderen wordt besteed.

Schulden

De tweede reden voor wanbetaling is de crisis. Steeds meer mensen hebben schulden en komen in de schuldsanering terecht. In die gevallen komt er vaak een nihilstelling, waardoor de persoon in kwestie niet meer hoeft te betalen. Van een kale kip kan je immers niet plukken. Zodra de alimentatieplichtige de boel weer enigszins op de rit heeft kan er weer betaling gaan plaatsvinden.

Ondervindt u problemen met de betaling van de alimentatie? Het incassobureau NLAI werkt op basis van no cure no pay en heeft een landelijke dekking. Zij helpen u graag verder en nemen u het werk uit handen. Vul uw gegevens in en het NLAI neemt zo spoedig mogelijk vrijblijvend contact met u op.