“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Wetsvoorstel “hogere rang aan verschuldigde kinderalimentatie” wordt ingediend

25 sep, 2023 | 2023
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Minister Weerwind voor Rechtsbescherming dient een wetsvoorstel in die ervoor moet zorgen dat verschuldigde kinderalimentatie voortaan eerder betaald moet worden bij het aflossen van schulden. Zo krijgen ouders die recht hebben op kinderalimentatie meer en eerder geld om voor de kinderen te zorgen. De ministerraad stemde met het voorstel in.

Op dit moment is er geen ‘hogere rang’ toegekend aan kinderalimentatieschuld. Hierdoor staat de kinderalimentatieschuld gelijk met andere schulden en kan het zijn dat andere schulden voorrang hebben. Met het wetsvoorstel wat nu is ingediend komt hier verandering in.

Kind centraal

Minister Weerwind wil het belang van het kind centraal zetten. Hij geeft aan dat hoe meer schulden er zijn, hoe minder er overblijft voor het betalen van de kinderalimentatie. Het gevolg kan zijn dat een ouder te weinig geld heeft om de boodschappen, kleding of sport voor de kinderen te betalen. Door het betalen van kinderalimentatie voorrang te geven in de totale schuld zal er meer én eerder kinderalimentatie bij de ouder terechtkomen die dat nodig heeft.

LBIO is voor het wetsvoorstel

Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) geeft ook aan dat het wenselijk is dat de kinderalimentatieschuld een hogere rang krijgt. Op deze manier kunnen zij de alimentatie makkelijker innen. Zodra er meer bekend is melden wij dit op onze site!