Regeerakkoord 2012

7 november 2012

Op maandag 29 oktober 2012 presenteerden Mark Rutte van de VVD en Diederik Samsom van de PVDA het nieuwe regeerakkoord. De inhoud van Alimentatiewijzer.nl zal op basis van dit akkoord worden aangepast. De wijzigingen worden doorgevoerd zodra definitief bekend is wanneer deze gaan gelden. 

Hieronder een overzicht van de wijzigingen waarmee u te maken kunt krijgen indien u besluit uit elkaar te gaan of uit elkaar bent:

Echtscheiding zonder tussenkomst van de rechter wordt mogelijk als er geen kinderen betrokken zijn en partners het eens zijn over de echtscheiding.
De aanvulling in de bijstand, de Anw voor alleenstaande ouders, de fiscale alleenstaande ouderkorting en de aanvullende alleenstaande ouderkorting worden afgeschaft. Daarvoor in de plaats komt in het kind gebonden budget een alleenstaande ouderkop van 2800 per jaar. Binnen dit kind gebonden budget wordt de inkomensgrens waar onder het volledige bedrag wordt ontvangen verlaagd. De inkomensgrens wordt gelijk gesteld aan de grens die ook in de zorgtoeslag wordt gebruikt.

Heeft u specifieke vragen over uw situatie? Neemt u dan vrijblijvend contact op. Onze juridische adviseurs staan u graag te woord.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter