“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meer ruzies over alimentatie na afschaffen aftrek

21 okt, 2014 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Het afschaffen van de aftrek m.b.t. de kinderalimentatie zal het nodige teweeg brengen. Het betekent ruzie tussen exen en meer rechtszaken. Dit voorspellen familierecht advocaten.

Wijzigingen

Op dit moment kunnen gescheiden ouders, die kinderalimentatie betalen, een gedeelte van de kosten van het levensonderhoud van hun kinderen aftrekken van de belasting. Vanaf 1 januari is dit niet meer het geval en komt deze aftrekpost te vervallen. Voor veel betalende ouders betekent dit een flinke lasten verzwaring. Het kost hen 50 tot 300 euro per maand extra.

Goed overleg

De wijziging heeft tot gevolg dat veel ex-partners de alimentatie niet meer kunnen opbrengen. Minister Asscher heeft aangegeven dat gescheiden ouders dan maar samen om tafel moeten om een nieuw bedrag af te spreken. Helaas is dit bij veel gescheiden stellen een ondenkbaar scenario. "De gevallen waarin goed overleg mogelijk is zijn bij ons op een hand te tellen. Vaak kunnen exen nog best aardig met elkaar overleggen, zolang het maar niet over geld gaat. Op dat moment gaat het vaak fout", aldus Eric Coppens van www.alimentatiewijzer.nl.

Rechtszaak

Als je er samen niet uit kunt komen, dan is er nog een optie over. Het inschakelen van een advocaat en de gang naar de rechter. Helaas is de aanpassing van de overheid op zichzelf geen goede reden voor herziening, tenminste nog niet. Het is nog afwachten hoe de rechters hiermee om zullen gaan. Op dit moment is er een goede wijziging van omstandigheden nodig om de gang naar de rechter te kunnen maken.

Twijfelt u of u een goede reden heeft voor herziening? Neem dan contact op met onze juridische adviseurs. Zij helpen u graag verder.