“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Gescheiden ouder snapt kinderalimentatie niet

11 jun, 2015 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een kwart van de gescheiden ouders snapt niet hoe de kinderalimentatie berekend wordt. Het is hen allemaal te ingewikkeld geworden. Dit blijkt uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken. Afgelopen januari zijn de kindregelingen aangepast. Wijzer in geldzaken krijgt sindsdien steeds meer meldingen van gescheiden ouders die de alimentatie onduidelijk vinden.

Veranderingen kinderalimentatie

Een van de grootste veranderingen is dat de belastingsaftrek is komen te vervallen. Eerder kon de alimentatie betalende ouder de kosten voor levensonderhoud van de kinderen aftrekken. Hierdoor blijkt bijna 40% van de ondervraagden in inkomsten achteruit te zijn gegaan.

Herberekening

Doordat veel mensen hun inkomsten achteruit hebben zien gaan zijn ze gaan bezuinigen. Er wordt beter gelet op de dagelijkse boodschappen en grote uitgaven zoals vakanties. Sommige mensen zijn zover achteruit gegaan in inkomen dat het verstandig is om een herberkening te maken. Onze juridische medewerkers kijken graag met je mee of een herberekening in jouw geval aan de orde is. Bel ons op 088-6002803 

( gebruikelijke belkosten ) of vul het contactformulier in.