Gescheiden ouder snapt kinderalimentatie niet

11 juni 2015

Een kwart van de gescheiden ouders snapt niet hoe de kinderalimentatie berekend wordt. Het is hen allemaal te ingewikkeld geworden. Dit blijkt uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken. Afgelopen januari zijn de kindregelingen aangepast. Wijzer in geldzaken krijgt sindsdien steeds meer meldingen van gescheiden ouders die de alimentatie onduidelijk vinden.

Veranderingen kinderalimentatie

Een van de grootste veranderingen is dat de belastingsaftrek is komen te vervallen. Eerder kon de alimentatie betalende ouder de kosten voor levensonderhoud van de kinderen aftrekken. Hierdoor blijkt bijna 40% van de ondervraagden in inkomsten achteruit te zijn gegaan.

Herberekening

Doordat veel mensen hun inkomsten achteruit hebben zien gaan zijn ze gaan bezuinigen. Er wordt beter gelet op de dagelijkse boodschappen en grote uitgaven zoals vakanties. Sommige mensen zijn zover achteruit gegaan in inkomen dat het verstandig is om een herberkening te maken. Onze juridische medewerkers kijken graag met je mee of een herberekening in jouw geval aan de orde is. Bel ons op 088-6002803 

( gebruikelijke belkosten ) of vul het contactformulier in.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter