“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Alimentatie indexering 2020 2,5%

31 okt, 2019 | 2016-2020
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Per 1 januari 2020 wordt de partner- en/of kinderalimentatie verhoogd met 2,5 procent. Dit heet de indexering.

Indexering

De hoogte van deze indexering wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en bekend gemaakt. De verhoging wordt gebaseerd op de gemiddelde stijging van de lonen en het prijsniveau in Nederland. Voor 2020 is dit percentage 2,5 procent. Zorg ervoor dat je dit samen met je ex-partner regelt. Wil je weten hoe hoog het nieuwe bedrag wordt? Maak dan gebruik van onze berekening.

Alimentatie verplicht hoger

De indexering is verplicht. Wanneer je de verhoging niet betaalt kan de ex gaan vorderen. De 2,5 procent indexering tel je bij het huidige alimentatiebedrag op. Het alimentatie bedrag wordt dus welk jaar wat hoger.

Ben je alimentatieontvanger? Stel je ex dan tijdig op de hoogte van de indexering. Hou ook goed in de gaten of de ex inderdaad vanaf januari het nieuwe bedrag overmaakt. Gebeurd dit niet? Neem dan contact met ons op.

Tip:
Wil je weten wat het nieuwe bedrag gaat worden, dan kun je dit precies zien op onze pagina alimentatie indexering.

Vorderen

Weigert de ex de indexering toe te passen, dan kun je dit vorderen. De indexering is namelijk verplicht! Wil je meer weten over de mogelijkheden om de alimentatie te vorderen? Op onze Alimentatie incasso pagina kun je hier over lezen. Je kunt achterstallige indexering tot vijf jaar terug opeisen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust even contact met ons op.