“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Kind bij scheiding nog steeds niet goed af

12 jul, 2018 | 2016-2020
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Ouders verliezen bij een scheiding nogal eens hun ouderrol uit het oog. Ze stellen hun eigen belang voorop en vergeten het belang van het kind. Ze richten vooral hun nieuwe situatie in in plaats van dat van hun  kind. Kinderen durven vaak niet eerlijk aan te geven wat zij zouden willen.

Schade

Dat ouders vooral aan zichzelf denken in een scheiding is schadelijk voor een kind. Daarom starte de Tweede Kamer onder leiding van Andre Rouvoet. onlangs het ‘Platform Scheiden zonder Schade’. Opvallend is dat er geen psychologen zijn ondervraagd door minister Rouvoet. Terwijl zij over veel kennis beschikken met betrekking tot het kind. Om te weten wat een kind echt denkt en voelt, moet men een vertrouwensband hebben met een kind. Deze vaardigheid beheerst onder andere een psycholoog goed. Dit geeft klinisch psychologe Marga Akkerman aan.

Het kind centraal

Uiteindelijk is het belangrijk om erachter te komen wat het kind echt vindt. Waar heeft een kind nou echt behoefte aan. Het is belangrijk dat een kind zich vrij voelt om dit te delen met zijn ouders. Marga Akkerman roept dan ook op om de hulp van psychologen hierbij in te schakelen. Enkel dan kunnen we echt zien of we resultaten kunnen behalen.