“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Alimentatie eindigt door Facebook

24 aug, 2015 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

De laatste jaren krijgt informatie op social media steeds meer invloed binnen het rechtssysteem. Via de berichten op social media worden fraudezaken bestudeerd. Ook zijn er gevallen bekend waarbij mensen ontslagen zijn door berichten op social media. Tegenwoordig zijn er ook voorbeelden dat social media familierechtzaken beinvloeden. 

Partneralimentatie bij scheiding

Wanneer je na een echtscheiding een partneralimentatieplicht hebt dan eindigt dit wanneer je ex-partner hertrouwt, een gerigistreed partnerschap aangaat of gaat samenwonen met een nieuwe partner. Deze nieuwe partner is dan onderhoudsplichtig. Helaas komt het voor dat partners niet eerlijk zijn wanneer ze samenwonen met iemand. Zij willen hun partneralimentatie niet kwijt. In dit soort situaties wordt soms een recherchebureau ingeschakeld. Soms is dit helemaal niet nodig, blijkt uit een recente zaak.

Statusupdates Facebook

In een recente zaak was het voor meneer gauw duidelijk dat zijn ex-vrouw samenwoonde. Zijn ex-vrouw plaatste allemaal statusupdates waaruit bleek dat zij samen met haar nieuwe vriend een gezamenlijke huishouding voerde. Zo plaatste zij berichten dat ze zijn ontbijt maakte, hij voelde als de echte vader van haar kinderen en dat ze het fijn vond om voor hem te koken. Het hof vond het aannamelijk dat deze vrouw samenwoonde met haar nieuwe partner. Het hof besloot dat de partneralimentatie niet langer betaald hoefde te worden.