“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Verdubbeling wanbetalers alimentatie

22 sep, 2015 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) laat weten dat het aantal wanbetalers dat hun alimentatie niet betaalt de afgelopen jaren bijna is verdubbeld. Vorig jaar telde het LBIO 14.512 wanbetalers, terwijl dit er in 2008 nog maar 7706 waren. Gemiddeld gaat het om een maandbedrag van 196 euro.

Economische crisis

Volgens Leo Bakker van het LBIO is de toename van wanbetalers grotendeels te verklaren door de economische crisis. Daarnaast zijn veel betalers het gewoon niet eens met het bedrag of de manier waarop dit wordt uitgegeven. 

Topje van de ijsberg

Helaas zijn deze cijfers nog maar een topje van de ijsberg. Er zijn veel mensen die voor het vorderen van de achterstallige alimentatie niet terecht kunnen bij het LBIO omdat er geen beschikking van de rechter is, of omdat de achterstand groter is dan 6 maanden. In dat geval is er gelukkig wel een andere instantie die kan helpen. Het Nationaal Loket Alimentatie Inning. Zij kunnen vaak ook zonder beschikking tot vorderen over gaan en kunnen dit tot 5 jaar terug. Het daadwerkelijke aantal mensen met een betalingsachterstand op dit gebied zal dus nog vele malen hoger liggen. 

Hulp nodig bij innen achterstand

Betaalt uw ex de alimentatie niet? Wij helpen je graag verder. Alimentatiewijzer.nl werkt nauw samen met het NLAI voor het innen van alimentatie achterstanden. Bel ons op 088-6002803 ( gebruikelijke belkosten ) voor meer informatie of vul het contactformulier in.