“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Invloed van werkloosheid op alimentatie

17 mei, 2013 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Onlangs werd bekend dat de werkloosheid een nieuwe recordhoogte heeft bereikt. Deze werkloosheid zorgt ook voor veel problemen op het gebied van alimentatie. Veel mensen kunnen na het verliezen van hun baan hun alimentatieverplichting niet meer nakomen. Hierdoor draaien incasso-instellingen zoals het NLAI overuren en krijgen ook advocaten veel alimentatiezaken voor de kiezen.

Meer alimentatieaanvragen

Ook bij De Nationale Adviesbalie zien wij een groei in het aantal alimentatieaanvragen, waarbij er sprake is van het verlies van een baan. Vaak is het de betalende partij die contact opneemt. Deze ziet zijn/haar inkomen flink dalen en heeft daarnaast niet zo’n goed vooruitzicht m.b.t. de arbeidsmarkt.

Onbegrip

Helaas lukt het beide partijen vaak niet om samen tot nieuwe afspraken te komen. Betalende partners kunnen vaak op weinig begrip rekenen van de ontvangende partner. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om via een advocaat om een alimentatieverlaging te vragen. Natuurlijk brengt dit weer de nodige kosten met zich mee, die zij eigenlijk niet kunnen betalen. Kortom een soort vicieuze cirkel waar je bijna niet uit kan komen.

Hulp

Ons advies is om met een duidelijk overzicht van inkomsten en uitgaven naar de ex-partner te gaan en op basis hiervan nieuwe afspraken te maken. Lukt dit niet, dan blijft de enige oplossing een advocaat. Wij kunnen samen met u bekijken of het inschakelen van een advocaat zinvol is of niet. Vul uw gegevens in op het contactformulier en wij bellen u op werkdagen vrijblijvend terug.

Bron: De Nationale Adviesbalie