“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Niet solliciteren, einde alimentatie

25 apr, 2017 | 2016-2020
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Ben je getrouwd geweest en liggen jullie inkomens een eind uit elkaar? Dan is de kans groot dat er na een scheiding partneralimentatie betaald moet worden. Volgens de wet heeft de alimentatieontvanger wel een bepaalde inspanningsverplichting om meer inkomen te verwerven. Helaas voelt lang niet iedere alimentatieontvanger de noodzaak om op zoek te gaan naar een baan.

Rechtszaak

Onlangs was een partneralimentatie betalende echtgenoot dit goed zat. Hij besloot een rechtszaak te starten, omdat zijn ex niets deed om zelf een inkomen te krijgen. De rechter vroeg mevrouw om aan te tonen dat zij hier wel degelijk inspanningen voor had verricht door bijvoorbeeld sollicitatiebrieven te overleggen.

Solliciteren

Het hof constateerde vervolgens inderdaad dat mevrouw al die jaren niet of nauwelijks had gesolliciteerd. Althans niet tot 2015 (het jaar dat meneer de zaak begon). Pas toen is zij meer gaan solliciteren. Het hof concludeerde dat mevrouw niet aan de inspanningsverplichting heeft voldaan en besloot de partneralimentatie nihil te stellen.