“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Geen partneralimentatie voor vrouw met hbo-diploma

11 apr, 2022 | 2022
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een vrouw die bij de rechter om ruim 1100 euro partneralimentatie vroeg, komt van een koude kermis thuis. Zij moet met haar hbo-diploma zelf maar een betere baan gaan zoeken!

Ex moet inkomen aanvullen

Het stel kwam voor de rechter. Bij het regelen van de scheiding waren zij het over een aantal zaken niet met elkaar eens. Zo werd er in een eerdere zitting al besloten dat het kind bij de moeder zou blijven en werd er een bedrag aan kinderalimentatie vastgesteld. De vrouw ging echter in hoger beroep. Zij wilde 1134 euro aan partneralimentatie van de ex om op die manier haar inkomen (1514 euro per maand) aan te vullen.

Een betere baan zoeken

Het Hof was het hier niet mee eens. Zij kwamen tot de conclusie dat de vrouw een hbo-opleiding communicatie heeft afgerond en dat het logischer zou zijn als zij zelf een baan zou zoeken die daarop aansluit. Dit zou ervoor zorgen dat zij geen of nauwelijks partneralimentatie nodig heeft. De vrouw kon zich hier niet in vinden. Haar ambitie ligt niet op het vakgebied communicatie en zij zou zich liever richten op haar huidige, minder verdienende, baan. Er is geen medische reden waarom zij geen hbo-werk zou kunnen doen. In dit geval kiest zij er dus zelf voor om een baan te hebben, waarmee zij een lager salaris verdient.

Modaal salaris is haalbaar

De rechter concludeert dat het voor mevrouw haalbaar is om een modaal salaris te gaan verdienen. Dit zou voor haar betekenen een inkomen van netto 2654 euro per maand. Zij komt dan volgens de alimentatieberekening nog 146 euro per maand tekort. Dit zou haar ex dan kunnen bijleggen. Uiteindelijk besluit de rechter dat de partneralimentatie wordt vastgesteld op deze 146 euro per maand.