Uit elkaar om kosten ziek dochtertje te betalen

16 juli 2018

De meeste stellen gaan uit elkaar omdat ze niet meer van elkaar houden of het niet meer gaat. In Amerika gaat een echtpaar uit elkaar omdat ze de kosten voor hun zieke dochtertje niet meer kunnen betalen. De medische zorg voor hun dochter kost ze jaarlijks duizenden dollars. Ze krijgen geen vergoeding van de overheid. Als ze op papier uit elkaar gaan en apart van elkaar gaan wonen krijgen ze dit wel.

De dochter van Jake en Maria Grey heeft het Wild-Hirschhorn syndroom. Dit syndroom tast de geestelijke en fysieke ontwikkeling aan van een kind. Moeder Maria moest al snel haar baan opgeven omdat de zorgen voor hun dochtertje een fulltime baan bleek te zijn. Vader Jake verdient echter teveel geld om in aanmerking te komen voor Medicaid. Medicaid is financiele steun van de overheid voor gezinnen met lage inkomens.

Als ze gaan scheiden heeft moeder Maria als werkloze moeder wel recht op extra steun van de overheid. Dit maakt voor hun de zorg financieel haalbaarder. Het stel zoekt nu de publiciteit met hun verhaal om aan te geven hoe slecht de zorgverzekeringen in Amerika geregeld zijn.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter