Naam minnaar niet vrijgegeven door Duits hotel

19 mei 2017

Een vrouw uit Halle deelde zeven jaar geleden drie nachten lang het bed met ene Michael. Dit vond plaats in een hotel in München. Behalve de naam wist mevrouw niets van haar minnaar. Zij bleek zwanger en beviel negen maanden later van een zoon. Nu, zeven jaar later, is zij op zoek naar de identiteit van haar minnaar om zo alimentatie te kunnen gaan ontvangen.

Identiteit

Zij vroeg het betreffende hotel om de identiteit bekend te maken. Het hotel wilde hier niet aan meewerken. De vrouw stapte naar de rechter, maar deze was het eens met het hotel. Zij hoefden de identiteit van de man niet bekend te maken.

Privacy

Het hotel liet weten dat er in de betreffende periode vier mensen met de voornaam Michael in het hotel verbleven. In verband met de privacy weigerde het hotel meer informatie te verstrekken. De rechter ging hier in mee. “Het belang van de betrokken mannen om zelf over hun informatie te beschikken en om hun eigen huwelijk en gezin te beschermen weegt zwaarder. Daarnaast is het nog maar de vraag of Michael wel de echte naam van de betrokkene was”, zo zei de rechter.

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter