Samenwonen met getrouwde man geen reden stopzetten partneralimentatie

13 juni 2017

Onlangs begon een man een rechtszaak tegen zijn ex-vrouw. Hij betaalde al jaren partneralimentatie, maar had ontdekt dat zijn ex al jaren samenwoonde met een andere man. De man schakelde een recherche bureau in om bewijzen van het samenwonen te verzamelen. Met deze bewijzen ging hij naar de rechtbank om ervoor te zorgen dat de partneralimentatie zou worden stopgezet.

Getrouwd

Helaas voor meneer bleek de nieuwe partner van de ex nog te zijn getrouwd. Zo lang dit zo is beschouwt de rechtbank hem niet als nieuwe partner van mevrouw en blijft de partneralimentatie bestaan. De man besluit in hoger beroep te gaan. Hij vindt dat het niet uitmaakt of de nieuwe vriend van de vrouw wel of niet getrouwd is. Zij kunnen nu eenmaal kosten met elkaar delen.

Uitspraak hoger beroep

Helaas wordt meneer ook in hoger beroep niet in het gelijk gesteld. Het feit dat de nieuwe vriend is getrouwd blijkt toch doorslaggevend te zijn. Het vermoeden van meneer dat hij getrouwd blijft om de partneralimentatie te behouden kan hij helaas niet bewijzen. Al met al moet meneer gewoon blijven betalen.

Direct hulp nodig?
 

088-6002803

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

Alimentatiewijzer op Facebook Alimentatiewijzer op Linkedin Alimentatiewijzer op Twitter