“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Alimentatie stijgt, inkomen daalt!

21 jan, 2013 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Dit jaar gaat de alimentatie met 1,7 procent omhoog. Ieder jaar wijzigt het loon en het prijspeil en daarom worden ook jaarlijks de alimentatiebedragen aangepast. Het percentage wordt ieder jaar opnieuw door de Minister van Justitie vastgesteld.

Dit jaar komen er op www.alimentatiewijzer opvallend veel vragen binnen omtrent deze alimentatieverhoging. Betalers zien het alimentatie bedrag stijgen, terwijl hun inkomen hetzelfde blijft. Dit duidt op veel onbegrip. Helaas is hier niets aan te veranderen. De indexering van de alimentatie houdt geen rekening met de persoonlijke situatie van de betalers. Dit is ook niet mogelijk.

Zijn er in uw persoonlijke situatie , als betaler, wel de nodige wijzigingen geweest? Dan heeft u mogelijk een reden om de alimentatie te herzien. Bij wijzigingen kunt u denken aan ontslag of een daling van inkomen. Is dit het geval, dan is er wellicht toch een verlaging van de alimentatie mogelijk. Onder de indexering uitkomen met als reden dat het inkomen niet is gestegen is onmogelijk.

Is er in uw persoonlijke situatie iets veranderd waardoor de alimentatie moet worden herzien? Neem dan contact op met de medewerkers van alimentatiewijzer.nl. Zij helpen u graag verder.

Bron: Alimentatiewijzer.nl