“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Man begint wietplantage om alimentatie te betalen

06 feb, 2018 | 2016-2020
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Ook in België hebben sommige mannen problemen met het betalen van de alimentatie. Een 42-jarige man uit Houthalen kwam behoorlijk in de financiële problemen door de alimentatie. Zijn oplossing: een wietplantage beginnen.

Wietplantage als oplossing

Na de scheiding moest de man vijfhonderd euro alimentatie per maand betalen. Dit zorgde ervoor dat hij in financiële moeilijkheden kwam. Om dit probleem op te lossen begon hij een wietplantage in zijn kelder. Hier richtte hij twee teeltruimtes in met in totaal vijfhonderd wietplanten. Een buurman trok aan de bel bij de politie, vanwege een zoemend geluid en de geur van cannabis. Daarnaast reden er auto’s af en aan.

Cel en boete

De politie deed een inval en kwam daar een professionele plantage tegen met twee klimaatregelaars. Uiteindelijk kwam de man onlangs voor de rechter. Hij werd veroordeeld tot 18 maanden cel en 6.000 euro boete. Gelukkig was de man nog nooit eerder met justitie in aanraking geweest. Hierdoor kreeg hij uitstel voor de celstraf en de boete. Hij moet zich wel aan bepaalde voorwaarden houden zoals blijven werken en in budgetbeheer gaan.