“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Informatieplicht ex over jouw nieuwe partner

23 mei, 2014 | 2010-2015
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Mocht je denken dat je geen verantwoording meer aan jouw ex verschuldigd bent over jouw privéleven, dan kan je de plank misschien misslaan. In financieel opzicht ben je soms toch verplicht jouw ex te informeren over jouw nieuwe partner.

Alimentatie

Als je partneralimentatie ontvangt, ben je verplicht jouw ex te informeren wanneer je gaat samenwonen met jouw nieuwe partner. Dit moet je doen omdat jouw ex dan kan stoppen met betalen van de partneralimentatie. Over de vraag wanneer er sprake is van ‘samenwonen’ zijn nog vele onduidelijkheden. Maar er wordt er vanuit gegaan dat je als alimentatieontvanger een informatieplicht hebt. Informeer jij je ex hier niet over, dan kan de rechter jou veroordelen tot terugbetaling van de te veel ontvangen alimentatie. Het is daarom altijd verstandig om eerlijk te zijn en jouw ex te informeren.

Je bent dus niet altijd van jouw ex verlost als er nog financiële verwevenheid bestaat. Houdt dus in de gaten dat je in jouw specifieke geval niet verplicht bent jouw ex te informeren over je nieuwe relatie ook al ben je van mening dat hij of zij daar niets mee te maken heeft.