“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Verhalen uit de praktijk: geen discussies met een alimentatieberekening

9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Wanneer je gaat scheiden komen alle afspraken die jullie maken in een convenant of een beschikking te staan. Een van de belangrijkste afspraken is de afspraak over het betalen van kinder- en of partneralimentatie. De alimentatie kan nogal voor wat discussies zorgen. Dit maakt het extra belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken. Wij helpen je daarbij!

Bij De Nationale Adviesbalie geven wij mensen advies op het gebied van alimentatie. Wij maken zelf al jarenlang alimentatieberekeningen die rechtbankwaardig zijn. Het voordeel van onze berekening is dat mensen op een goedkope manier een correct alimentatiebedrag met elkaar kunnen afspreken. Hierdoor zijn geen dure advocaten en procedures nodig en kunnen discussies voorkomen worden. Dat dit goed werkt blijkt wel uit het verhaal van meneer Pieters.

Berekening dhr. Pieters

Sommige mensen blijven je bij en komen vaker bij ons terug voor een berekening, zo ook meneer Pieters en zijn ex-partner. Dhr. Pieters en zijn ex-partner zijn bij ons terechtgekomen via internet in 2019. Zijn ex-vrouw had van ons gehoord en via internet hebben zij contact met ons gezocht. Zij vonden dat de alimentatie voor hun twee minderjarige kinderen op een goede en betrouwbare manier geregeld moest worden. Onze werkwijze sprak hen aan, omdat alle gegevens inzichtelijk waren voor beide partijen. Wij hebben in 2019 een duidelijke berekening voor ze gemaakt, waardoor zij precies wisten wat ieder van hen voor de kinderen moest betalen. Zij wilden het voor zichzelf en voor de kinderen goed doen, zodat zij hier ook een goed gevoel bij hadden. Via ons is dit gelukt.

Herberekeningen

Als er iets verandert in de draagkracht van één van beide partners, dan kan het zijn dat dit invloed heeft op de hoogte van de alimentatie. Dit was ook bij meneer Pieters het geval. In 2020 kwamen dhr. Pieters en zijn ex-partner weer bij ons terug voor een herberekening van de kinderalimentatie. Het inkomen van dhr. Pieters was hoger geworden en hij vond dat hij dan ook meer alimentatie kon betalen. Met zijn ex heeft hij toen een hoger alimentatiebedrag afgesproken. Tot slot hebben wij voor hen in 2022 de laatste berekening gemaakt, omdat de inkomens van beide partijen was gewijzigd.

Contact voor advies

In de loop der jaren namen zowel dhr. Pieters als zijn ex af en toe contact op met een vraag of voor advies. Zij waren erg blij met de duidelijke uitleg die zij kregen en waren erg tevreden over de goede dienstverlening. Dhr. Pieters raadt het iedereen aan om bij een scheiding de financiële maandelijkse kosten bij de NAB voor elkaar te laten berekenen. “Dan krijg je een goed advies,” zegt hij, “en is het helder en duidelijk voor iedereen”. Alimentatiespecialist Alinde Remmerts zegt hierover:” Het is mooi om te zien dat mensen ook na het laten maken van een eerste berekening weer bij je terug komen. Goed om te zien dat ze tevreden zijn en je weer weten te vinden. Het is leuk om op die manier toch een beetje een band op te bouwen met de klant. Heel waardevol!”

Tevreden klant

Dhr. Pieters en zijn ex hebben door onze berekeningen goede afspraken met elkaar kunnen maken over de alimentatie, zonder dat hierover discussies zijn ontstaan. Dit is voor de verstandhouding en voor de kinderen erg belangrijk. Wanneer mensen hiervoor naar een advocaat of rechter moeten, wordt de sfeer toch grimmig en worden mensen op hoge kosten gejaagd. Vandaar dat wij deze dienstverlening erg belangrijk vinden. De berekening en de daarbij behorende Tremanormen blijven natuurlijk dezelfde en wij hebben er geen belang bij om in het voor- of nadeel van mensen te gaan rekenen. Op die manier weet je zeker dat je een neutrale berekening krijgt en kun je er op rekenen dat beide partijen op geen enkele manier tekort wordt gedaan.

Ook interesse in een berekening?

Wij helpen je graag bij het maken van een onafhankelijke alimentatieberekening of herberekening, maar staan ook voor je klaar als je andere vragen hebt over de alimentatie. Laat jouw vraag en gegevens achter op het contactformulier, dan bellen wij je zo snel mogelijk even op om jouw situatie te bespreken. Je mag ons natuurlijk ook altijd zelf even bellen op 088-6002803 (gebruikelijke belkosten). Juridisch advies via De Nationale Adviesbalie is altijd gratis en vrijblijvend!

De namen van de betrokkenen in dit artikel zijn gefingeerd, om hun privacy te beschermen.