“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Man betaalt zeven jaar lang voor dochter die niet van hem blijkt te zijn

12 mrt, 2024 | 2024
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Het zal je maar gebeuren, je betaalt 7 jaar lang trouw alimentatie voor je dochter. Echter kom je er dan achter dat dit helemaal niet jouw biologische dochter is. Dit gebeurde een man die elke maand €150 euro overmaakte aan zijn ex voor het onderhoud van “hun” zevenjarige dochter. De man blijkt niet de vader te zijn. Volgens moeder had hij dit kunnen weten. Zij hield echter al die jaren vol dat hij de vader was.

Rechtszaak

De man spande een rechtszaak aan tegen zijn ex. Hij had jarenlang een relatie met haar en tijdens de relatie werd een dochter geboren. De man heeft dit kind erkend als dochter. Toen de relatie overging kreeg de vrouw het ouderlijk gezag over de dochter. De man deed een DNA-test en het blijkt dat de man niet de biologische vader is. De man startte de rechtszaak omdat hij zijn erkenning als vader wilde laten vernietigen. Daarnaast wilde hij van de alimentatie af en eiste hij de betaalde alimentatie terug.

Uitspraak rechtszaak

De rechtbank geeft hem deels gelijk. Zijn erkenning wordt vernietigd. De man heeft aan kunnen tonen dat er sprake was van dwaling en bedrog. De vrouw heeft hem notabene 7 jaar lang laten denken dat hij de vader van het meisje was. Zij heeft hem nooit de waarheid vertelt in al die tijd. Dit gebeurde pas tijdens de rechtszaak over het schrappen van de erkenning. Zij zou het een tijd financieel lastig hebben gehad. Om geld te verdienen had zij seks met andere mannen voor geld. In de rechtszaal verklaart de vrouw dat zij toen zwanger is geraakt. De vrouw vindt dat de ex zelf eerder vraagtekens had moeten stellen. Het meisje had immers heel andere uiterlijke kenmerken dan de man.

De rechtbank is het niet met de vrouw eens. De vrouw heeft altijd geweten dat er een mogelijkheid was dat de man niet de vader was van het meisje. Ze heeft hem al die jaren op kosten gejaagd. Dit was namelijk niet de eerste rechtszaak. En omdat de vernietiging van de erkenning pas wordt toegepast als het vonnis definitief is kunnen de kosten nog meer oplopen. De man is de komende drie maanden juridisch gezien nog de vader. In die maanden is hij verplicht de alimentatie te betalen.