“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Geen alimentatie meer door Facebook

05 feb, 2016 | 2016-2020
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Posts op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram worden steeds vaker gebruikt als bewijs in de rechtbank om te kunnen stoppen met het betalen van partneralimentatie.

Wilde je vroeger bewijzen dat je ex ondertussen was gaan samenwonen, dan kon dit eigenlijk alleen door te posten voor het huis, afval te bekijken en foto’s te maken van het verliefde stel. Met de komst van social media is die tijd voorbij. Heel veel gaat nu digitaal. Zonder er bij na te denken posten exen foto’s en berichtjes die in een alimentatiezaak tegen ze kunnen worden gebruikt. Staat er op je Facebook dat je vanaf een bepaalde datum een relatie hebt, dat jullie samen op vakantie gaan en veel dingen samen ondernemen, dan mag dit als bewijs worden gebruikt. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om van de partneralimentatie af te komen.

Ontvrienden

Je Facebook afschermen of je ex ontvrienden heeft vaak weinig zin. Zonder dat je het weet is er vaak nog heel wat informatie over je te vinden op het internet, doordat je bijvoorbeeld wordt getagd door vrienden, waardoor het bericht niet alleen op jouw profiel staat, maar ook op dat van anderen. Denk dus na voor je iets plaatst. Ben je de betalende partij, hou dan de social media van je ex goed in de gaten. Dit kan je een hoop geld schelen.

Geen recht meer

Nou is het natuurlijk sowieso het geval dat je geen recht meer hebt op partneralimentatie nadat je bent gaan samenwonen. Helaas zijn er veel alimentatie-ontvangers die het bewust niet aan de ex laten weten als ze zijn gaan samenwonen en die er ook voor zorgen dat ze voor de gemeente niet bij elkaar staan ingeschreven om op die manier het recht op alimentatie te behouden. Niet netjes natuurlijk. Dit zal vooral de groep zijn die last zal krijgen van het toestaan van bewijs vanuit social media in de rechtszaal.