“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meer alimentatiezaken door corona

06 nov, 2020
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

De coronacrisis hakt er flink in. Veel mensen raken hun baan kwijt of hebben minder inkomsten. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat er meer mensen een alimentatieverlaging zullen vragen bij de rechter. Dit zijn de verwachtingen van de Vfas (Vereniging Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators).

Meer alimentatiewijzigingen en scheidingen

De vereniging verwacht een flinke stijging in het aantal alimentatiezaken en in het aantal scheidingen. “”Nu nog houden overheidsmaatregelen de inkomens aardig op peil, maar zodra die noodsteun wegvalt is het onvermijdelijk dat wordt geprobeerd de alimentatie naar beneden te laten bijstellen”, vertelt voorzitter Alexander Leuftink. Wat scheidingen betreft lijkt het een beetje stilte voor de storm. Mensen zijn zich aan het orienteren, maar durven nog geen knoop door te hakken.

Zzp’ers en kleine ondernemers

Op financieel vlak zal de coronacrisis waarschijnlijk het meest effect hebben op zzp’ers en kleine ondernemers. Zij hebben vaak geen vast inkomen en kunnen hier zwaar door worden getroffen. Op dit moment maken veel van deze mensen gebruik van steunmaatregelen van de overheid, waardoor zij nu nog geen actie hoeven te ondernemen, maar zodra deze steun wegvalt is het een logisch gevolg dat de alimentatiebetalers onder hen naar de rechtbank zullen stappen om een alimentatieverlaging te vragen.

Hoe kun je de alimentatie het best verlagen?

Zit jij in zo’n situatie en kun je door het wegvallen of dalen van jouw inkomen de alimentatie eigenlijk niet meer opbrengen? Onderneem dan op tijd actie. Ga in gesprek met jouw ex om te kijken of het jullie misschien lukt om samen een (tijdelijke) nieuwe afspraak te maken. Het laten maken van een herberekening van de alimentatie kan hier erg bij helpen. Wil de ex geen afspraken maken, dan zal je naar de rechter moeten. Houd er dan rekening mee dat dit flink wat kosten met zich mee kan brengen.

Advies nodig?

Heb jij vragen over jouw situatie of ben je op zoek naar een goede en betaalbare advocaat om je hierbij te helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij helpen je graag op weg! Je kunt ons bellen op 088-6002803. Wil je liever dat wij jou even bellen, dan kan je jouw gegevens achterlaten op ons contactformulier. We bellen je dan zo snel mogelijk even terug.