“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Partneralimentatie terugbetalen na inschakelen detective

13 mei, 2020
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Ga je samenwonen, dan heb je geen recht meer op partneralimentatie. Helaas zijn er veel alimentatieontvangers die er alles aan doen om dit samenwonen geheim te houden voor de betalende ex. Heb je toch het idee dat de ex stiekem samenwoont, dan zul je dit moeten bewijzen. Dat is precies wat een alimentatiebetaler onlangs deed. Hij schakelde een privédetective in en liet zijn ex-vrouw non-stop volgen. Het resultaat mag er zijn. De vrouw moet hem tienduizenden euro’s aan onterecht ontvangen partneralimentatie terugbetalen.

2000 euro per maand

In 2016 ging het stel uit elkaar en werd door de rechter bepaald dat de man ongeveer 2000 euro per maand aan zijn ex moest betalen. Het duurde niet lang voor de man het idee kreeg dat zijn ex ondertussen was gaan samenwonen met haar baas. Zij had het echter slim aangepakt en stond niet bij hem ingeschreven. Op papier woonde zij in een jachthut op het terrein van haar baas.

Privédetective

De man besloot het er niet bij te laten zitten. Het ging immers om veel geld. Hij nam een privédetective in de arm. Negentien dagen lang observeerde de detective de ex-vrouw dag en nacht. Hij maakte foto’s en filmbeelden, waarmee de man uiteindelijk naar de rechter stapte. Uit de beelden bleek duidelijk dat de vrouw zich eigenlijk nooit in de jachthut bevond. Het licht brandde hier nooit. In het huis van de baas daarentegen wel. Ook blijkt uit de beelden dat zij hier s’ avonds en s’ochtends was en reed zij in de auto van haar werkgever.

Bewijs

De rechter kwam ook al snel tot de conclusie dat hier meer aan de hand was dan af en toe bij elkaar slapen en eten. Volgens de vrouw kwam dit doordat zij ook huishoudelijk werk deed voor haar baas. Zij deed zijn was en zijn boodschappen. Daardoor zou zij vaker in de woning zijn. Hierover staat echter niets in haar arbeidscontract. Ook kon zij niet bewijzen dat zij haar eigen vaste lasten en boodschappen betaalt.

Alimentatie terugbetalen

De rechter concludeerde dan ook al snel dat de vrouw een groot deel van de ontvangen partneralimentatie moet terugbetalen. Zij heeft dit geld ontvangen, terwijl zij hier eigenlijk geen recht meer op had. De terugbetaling zal in de tienduizenden euro’s gaan lopen. De kosten voor de privédetective moet de man zelf betalen.